GODCENTRE

BIJBELSCHOOL

BIJBELSCHOOL

GODcentre start vanaf september 2020 met een parttime Bijbelschool. Het doel van deze Bijbelschool is om jou toe te rusten in het Woord, de Geest en de praktijk om Gods koninkrijk te brengen op de plek waar jij bent. Het is de visie van GODcentre om nieuwe bedieningen te inspireren en nieuwe kerken te planten.

De school zal bestaan uit meerdere lesjaren waarbij in elk jaar de volgende modulen aan bod komen: het Woord, de Geest, karaktervorming en de praktijk van het geestelijke leven. De school zal worden geleid door pastors Arno & Vanessa van der Knaap in samenwerking met een team van docenten vanuit GODcentre. Daarnaast zullen er verschillende gastdocenten zijn, waaronder prof. dr. Willem J. Ouweneel, pastor Jeroen Dorstijn, Anthon van der Laak, Karim Landoulsi en pastor Michel van Zuthem.

In totaal bestaat het eerste jaar uit 36 lessen die we zullen gaan behandelen. Als deelnemer ontvang je meerdere prachtige syllabi met hierin alle lessen en ruimte voor aantekeningen. In het eerste jaar van de Bijbelschool zullen o.a. de onderstaande onderwerpen worden behandeld.

WOORD

-Betrouwbaarheid en samenstelling van de Bijbel
-Jezus in alle Bijbelboeken
-Rode lijnen in de Bijbel
-Exegese & hermeneutiek
GEEST

-Vijfvoudige bediening
-De Persoon van de Heilige Geest
-De zalving van de Heilige Geest
-Gaven van de Geest

PRAKTIJK

-Geestelijk vaderschap
-Sterke identiteit
-Geest, ziel en lichaam
-Realiteit van het gemeenteleven

OPDRACHTEN

Om de opgedane kennis te verdiepen en toe te passen op je eigen leven verlangen wij ook van de deelnemers dat zij de volgende opdrachten zullen doen: 
-Het schrijven van een scriptie over een zelfgekozen onderwerp.
-Het schrijven van preekschetsen van bestaande preken.
-Het lezen van aanbevolen boeken.
-Het maken van tentamens waarin de behandelde lesstof wordt getoetst.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De lessen zullen worden gehouden op dinsdagavonden van september t/m mei in combinatie met een aantal thema zaterdagen door het jaar heen. De lestijden zijn op dinsdagavond van 19:30 t/m 22:00. Tijdens de schoolvakanties zal er geen les zijn.

De school start op zaterdag 5 september 2020. De laatste les zal zijn op zaterdag 29 mei 2021. De overige themazaterdagen staan gepland op 7 november 2020, 30 januari 2021 en 20 februari 2021. De lestijden op de zaterdag zijn van 9:30 t/m 13:00. 

De lessen zullen plaatsvinden in het gebouw van GODcentre in Voorschoten (Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan 16, 2252 EB). Rond het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid. GODcentre is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (NS station Voorschoten en bushaltes op loopafstand).

 

KOSTEN
De bijdrage voor de school bedraagt 375 per persoon of €600 per echtpaar.Voor jongeren (< 25 jaar) bedraagt de bijdrage €300. 
Hiervoor krijg je de syllabi met alle lessen, gratis koffie & thee en bovenal gedegen onderwijs vanuit Gods woord en de praktijk door bewezen bedieningen. De bijdrage moet voor aanvang van de school worden voldaan.
Er kan ook worden gekozen om in termijnen te betalen. Hiervoor brengen wij een bedrag van25 aan administratiekosten in rekening.
Het totaalbedrag moet worden voldaan in drie termijnen: 
150,- te betalen voor 1 september
125,- te betalen voor 1 december
125,- te betalen voor 1 maart
VOORWAARDEN
De minimum leeftijd is 16 jaar en we verwachten dat je al eerder een studie gevolgd hebt in GODcentre (minimaal Basis Bijbelstudie of Fundamententraining) of een vergelijkbare externe studie. Als je uit een andere gemeente komt dan vinden wij het belangrijk dat je eerst overlegt met je voorgangers of leiders. 

  Voornaam

  Achternaam

  Geboortedatum

  E-mailadres

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Telefoonnummer

  Keuze betaling

  Motivatie (waarom wil je de Bijbelschool volgen)

  Eventuele opmerking

  Optioneel: Als minderjarige heb ik toestemming van mijn ouders/verzorgers.

  Ik heb voor aanmelding overlegd met mijn voorganger(s)/leiders.

  Door het verzenden van deze aanmelding ontstaat er een betalingsverplichting en ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens (zie privacy statement).
  Akkoord

  X